به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، رصد، پایش، تجزیه و تحلیل دادهها و در نهایت برنامهریزی موثر در حوزه درمان به دلیل ارتباط با سلامت و جان انسانها بسیار حائز اهمیت است. در همین راستا یک شرکت دانشبنیان اصفهانی که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان استقرار دارد، موفق به طراحی و اجرای زیرساخت کلانداده از قبیل پردازش، ذخیرهسازی و طراحی دریاچه داده برای بخش سلامت شده که میتواند نقش بسیار مهمی در آیندهپژوهی پزشکی داشته باشد.
رسول سامانی، مدیرعامل شرکت داده نگار آذین اندیش، در همین خصوص اظهار کرد: فعالیت روی این محصول به دلیل اهمیت بالای آن از سال 1397 آغاز شد و پس از تحقیقات و بررسیهای مختلف، طراحی و تولید آن به نتیجه رسید.
وی افزود: در سطح استان اصفهان بیش از 40 بیمارستان وجود دارد که دادههای خود را به سازمان علوم پزشکی ارسال میکنند. پرونده الکترونیک سلامت شامل اطلاعات مختلفی است که روی سرورهای وزارت بهداشت ذخیره میشود و برای استفاده نیاز به پردازشهای پیچیده دارد. به همین دلیل زیرساخت کلان داده برای دادههای سلامت بیمارستانها و مراکز درمانی استان طراحی شد که ذخیرهسازی و پردازش این اطلاعات را در استان امکانپذیر میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان خاطرنشان کرد: حجم اطلاعات در این حوزه با سرعت بسیاری تولید میشود و به همین سرعت باید جمعآوری، پردازش و ذخیرهسازی شود.
سامانی گفت: این محصول دانشبنیان که در حوزه دادهکاوی سلامت تولید شده، از چند منظر مورد اهمیت است. از آنجا که کاربر این اطلاعات در گام اول وزارت بهداشت و مسئولان علوم پزشکی استانها هستند، استفاده از این زیرساخت کلانداده کمک میکند توزیع دارو، برنامهریزی و بودجهبندی مالی، استفادههای پژوهشی و آیندهپژوهی پزشکی به نحو احسن اجرایی شود. یعنی با استفاده از این زیرساخت، دادههایی مانند رنج سنی، موقعیت جغرافیایی و سایر اطلاعات مربوط به بیماریها جمعآوری و پردازش میشود که به برنامهریزی برای رفع آنها کمک میکند.
وی خاطرنشان کرد: مسئله مهم بعدی که توسط این محصول امکانپذیر میشود، پیشبینی ترندها و روندهای بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای زمینهای با استفاده از فناوری هوش مصنوعی است. این مهم در شناسایی پیک بیماریها و مراجعات پزشکی و نهایتا برنامهریزی موثر برای عبور از این پیکها بسیار کمککننده است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان ادامه داد: این محصول مبتنی بر ساختارهای پزشکی ایران است و بنابراین با نمونههای خارجی که در سایر کشورها وجود دارد متفاوت است.
سامانی افزود: اگرچه محصول اصلی این شرکت زیرساخت کلان داده در حوزه درمان و پزشکی است اما سامانه مدیریت تردد برای دانشگاه اصفهان و پلتفرم ارائه خدمات گردشگری به گردشگران خارجی نیز توسط این شرکت طراحی شده است.
شایان ذکر است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاکنون به عنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و نهایتا تبدیل علم به ثروت در کشور ایفای نقش کرده است. هم اکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حدود 700 واحد دانشبنیان و فناور مستقر هستند.
تعداد بازدید : ۶۰۳ تاریخ: 1402/08/02
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…تفاهم نامه سرمایهگذاری میان CVC بانک صادرات و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امضا شد
در سالی که به نام سرمایه گذاری در تولید مزین است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای سرمایهگذار…